Afbeelding
Foto: Femke Berkhout

Restaurant Minevitus bestaat 25 jaar

Algemeen

WEESP Minevitus bestaat 25 jaar. Het restaurant heeft een bewogen tijd achter de rug, maar er is genoeg reden tot feestvieren vanwege het jubileum.

Minevitus Veltman en zijn vrouw Angelique openen in het voorjaar van 1977 het gelijknamige restaurant ‘Minevitus’ aan de Nieuwstad. Niet veel later sluit zoon Minevitus jr. ‘Vity’ zich aan bij het familiebedrijf. In 2001 wordt het restaurant opgenomen in restaurantgids Lekker500 met een lovende recensie. Niet veel later later komt het restaurant ook in de Rode Gids van Michelin, met een beoordeling van ‘twee bestekjes’. Gasten komen uit de omstreken van het land en de bekendheid reikt ver buiten Weesp. 

Bewogen verleden en doorstart
Het restaurant maakt behoorlijk wat mee in het bestaan. Zo leidt de overname met de daarbij horende naamswijziging ertoe dat dat de vermeldingen in de restaurantgidsen worden geschrapt. Ook speelden de coronamaatregelen een grote rol, omdat het restaurant meerdere weken gesloten is geweest. Een faillissement blijkt helaas onoverkoombaar, maar door een crowdfunding van (oud-)werknemers en een doorstart op naam van dochter Margot kan het restaurant het hoofd boven water houden.

Restaurant ‘Minevitus by Vity Veltman’, heropende op woensdag 9 juni 2021 deuren. Hierbij is het rijke verleden niet uit het oog verloren, maar wel een frisse start gemaakt. Het restaurant is nog steeds te herkennen van de Franse keuken met een moderne twist.

Feest
Familie Veltman is nog lang niet klaar met het restaurant, zoon Vity blijft enthousiast bezig met koken. Het gezin hoopt nog lang van Minevitus te kunnen genieten: ‘Gastvrijheid en lekker koken blijft onze toekomst. We blijven daarom dagelijks opzoek naar mooie en exclusieve ingrediënten en nieuwe ideeën’. Ze laten weten dat het jubileum goed zal worden gevierd.

Mei is de feestmaand van het restaurant. Wekelijks wordt er aan een van de gasten van die week een gratis diner voor 2 weggegeven. Daarnaast komt er binnenkort een bekende topkok gastkoken in het restaurant. Weespers zijn de komende tijd van harte uitgenodigd om mee te feesten.

Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
Bezoek burgemeester Halsema na explosie ‘Inwoners moeten weten dat we ons bekommeren om Weesp’ Algemeen 30 jun, 15:24
Afbeelding
Snelheidsadvies 20 km/uur voor fietsers Lange Muiderweg Algemeen 30 jun, 14:25
Logo
Afbeelding
Wildlife Rietluipaard gesignaleerd bij Uitermeer Natuur en Milieu 30 jun, 14:00
Afbeelding
De wolf op bezoek Column GNR 30 jun, 12:30
Logo
Afbeelding
Explosie Aart van der Leeuwstraat ‘Het is een aanslag van buitenaf’ Algemeen 30 jun, 12:20
Afbeelding
Explosie in woning op de Aart van der Leeuwstraat Algemeen 30 jun, 09:52
Logo
Afbeelding
Eerste ledenvergadering Weesper Vereniging popelt om aan de slag te gaan Algemeen 29 jun, 15:36
Afbeelding
WTC vraagt omgevingsvergunning aanleg padelbanen aan Algemeen 29 jun, 13:12
Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief