Afbeelding
Foto: WeesperNieuws

Opvang 200 Oekraïners op Van Houten Industriepark

Algemeen

WEESP In een leegstaand bedrijfspand op het Van Houten Industriepark wordt op korte termijn een nieuwe opvanglocatie voor vluchtelingen uit Oekraïne geopend. Het pand wordt op dit moment klaargemaakt om tweehonderd Oekraïners voor de duur van een jaar opvang te bieden. Naar verwachting wordt het pand eind juni opgeleverd.

Op dit moment verblijven er al een aantal Oekraïense vluchtelingen op verschillende plekken in Weesp. Vanaf eind juni komen en nog eens tweehonderd Oekraieners naar Weesp, die hun intrek zullen nemen in een volledig bewoonbaar gemaakt bedrijfspand op het Van Houten Industriepark.

Betrokkenheid hulporganisaties
In de zoektocht door de gemeente Amsterdam naar locaties waar Oekraïense vluchtelingen voor langere termijn (van één tot drie jaar) terecht kunnen, kwam Het Van Houten Industriepark in Weesp naar voren. Het initiatief komt van de Stichting Care4Good. Zij maken het pand geschikt voor de opvang van vluchtelingen. Stichting de Regenbooggroep zal daarna de opvang van vluchtelingen op deze locatie verzorgen.

Veilige opvangplek
Het is de bedoeling dat Oekraïners die nu nog in een noodopvanglocatie in de gemeente Amsterdam verblijven eind juni hun intrek nemen in het pand op het Van Houten Industriepark. Het pand heeft voldoende capaciteit om tweehonderd personen onderdak te bieden. Op termijn is het mogelijk dat er ook vluchtelingen uit andere landen in het pand worden opgevangen.

Katinka Hilders - van de Wetering (voorzitter van het dagelijks bestuur Weesp): “Fijn dat wij deze mensen een veilige opvangplek kunnen bieden. Ik hoop dat wij de saamhorigheid die we kennen in Weesp en Driemond kunnen inzetten om ervoor te zorgen dat de vluchtelingen zich welkom voelen”.

Opvang Oekraïners in gemeente Amsterdam
Naast de reguliere opvangplekken voor vluchtelingen zijn er in de gemeente Amsterdam de afgelopen twee maanden 1.6610 opvangplekken voor vluchtelingen uit Oekraïne gerealiseerd. Van de beschikbare opvangplekken in Amsterdam zijn er op dit moment 1.002 bezet. De vluchtelingen uit Oekraïne worden in de gemeente Amsterdam opgevangen op de volgende locaties: het Savoy Hotel, het WOW-hotel, de boot ‘Carissima’, De Kleine Kapitein, Hart van Weesp, Vondel Garden, het Botel, Holiday Inn Express, en een hotel aan de De Boelelaan.

Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
Zaterdagportret | Maud de Jong Altijd bezig met rennen, maar toch met beide benen op de grond Algemeen 2 jul, 06:00
Afbeelding
Excuses provincie Noord-Holland voor slavernijverleden Mensen 1 jul, 16:42
Logo
Afbeelding
Winnaar Gooise Verhalenwedstrijd ‘Je moet gewoon beginnen met schrijven en dan komt het verhaal vanzelf’ Algemeen 1 jul, 16:03
Afbeelding
Fly-by herdenking Soesterberg zichtbaar boven Weesp Algemeen 1 jul, 14:34
Logo
Afbeelding
"We willen de beste zorg aan patiënten kunnen blijven bieden" Actiedag huisartsen Algemeen 1 jul, 14:19
Afbeelding
1 juli: Herdenking Slavernijverleden Keti Koti Algemeen 1 jul, 13:55
Afbeelding
Bestuur IVW vernieuwd tijdens ledenvergadering B2b 1 jul, 12:32
Logo
Afbeelding
Straatnamen van Weesp: Chirurgijnsweg Chirurgijn: ‘dokter’ die zijn kennis uit de praktijk haalde Algemeen 1 jul, 11:37
Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief