Afbeelding
Foto: WeesperNieuws

Parkeerduurbeperking blijft bestaan in Weesp

Algemeen

WEESP Amsterdam moet op last van een uitspraak van de Hoge Raad de parkeerduurbeperking schrappen. In Weesp blijft deze echter bestaan, want in Weesp is de parkeerduurbeperking opgenomen in de parkeerverordening en niet in collegebesluiten zoals in de stad Amsterdam. 

Op sommige plekken in de stad kunt u, in bepaalde gevallen ook tegen een laag tarief, voor een beperkte tijd parkeren. Bijvoorbeeld op de parkeerplaatsen bij sportvelden of winkelstraten. Staat u er langer, dan ontvangt u een parkeerbon. De Hoge Raad heeft echter bepaald dat dit niet mag. Daarom gelden vanaf 5 juni ook op deze plekken de normale parkeertijden en –tarieven. 

In veel delen van de stad waar betaald parkeren geldt, zijn ook gebieden waar een maximale parkeerduur geldt. U mag er bijvoorbeeld maximaal een uur staan, soms ook tegen een apart tarief. Als die parkeerduur verstreken is, mag u 1 of 2 uur niet meer in datzelfde gebied staan. Dit heet parkeerduurbeperking. 

Hoge Raad: geen parkeerbon na afloop maximale parkeertijd

In Amsterdam betaalt u via de parkeerautomaat of een parkeer-app voor parkeren. Parkeergeld is een vorm van belasting. Scanauto’s controleren of er voor kentekens parkeergeld is betaald. Als dat niet zo is, ontvangt u een parkeerbon (naheffingsaanslag). Op plekken waar een maximale parkeerduur geldt kunt u niet voor een langere tijdsduur betalen dan dit maximum. Als u er daarna nog staat geparkeerd, krijgt u een parkeerbon. Volgens de uitspraak van de Hoge Raad mag dat niet. Het is na afloop van de maximale parkeertijd namelijk niet toegestaan parkeerbelasting te heffen. De gemeente mag dus ook geen parkeerbon uitschrijven.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant