Straatnamen van Weesp: Chirurgijnsweg

Chirurgijn: ‘dokter’ die zijn kennis uit de praktijk haalde

vr 1 jul, 11:37 · leestijd 2 minuten Algemeen
Een Chirurgijn was een medisch behandelaar die zijn ervaring kennis vooral uit de praktijk haalde. Jan Jansz. Noordingh was de eerste stadschirurgijn van Weesp.
Een Chirurgijn was een medisch behandelaar die zijn ervaring kennis vooral uit de praktijk haalde. Jan Jansz. Noordingh was de eerste stadschirurgijn van Weesp. Foto: Lejla Hulsebos

Weesp telt telkens meer straatnamen, allemaal met een eigen betekenis en geschiedenis. Straten waar je misschien al honderd keer doorheen hebt gelopen, al twintig jaar woont of waar je misschien nog nooit bent geweest. In de serie ‘Straatnamen van Weesp’ lichten we elke week een straat uit en kijken we naar de geschiedenis en oorsprong van de naam.

Groene en kindvriendelijke straat

Deze week gaat het over de: Chirurgijnsweg. De Chirurgijnsweg ligt in Aetsveld en loopt, net als veel straten in Aetsveld, in een halve cirkel. Het is een rustige straat en wanneer je e..

Zo blijf je betrokken. Afbeelding


Nog geen abonnee? Meld je nu aan en krijg toegang tot al het nieuws, alle extra achtergrondverhalen, het Zaterdagportret, de uittips, ons archief en de interessante artikelen uit de regio. Voor slechts € 1,14 per week.