Afbeelding

Amsterdamse jongeren krijgen voorrang op jongerenwoning

Algemeen

WEESP Amsterdamse jongeren tussen 18 en 28 jaar kunnen vanaf 4 juli voorrang krijgen op jongerenwoningen in Amsterdam. De voorwaarde is dat zij binding hebben met Amsterdam. Zij krijgen de voorrang alleen op jongerenwoningen die passen bij hun situatie en inkomen. Vanaf 21 juni kunnen jongeren de voorrang zelf toevoegen aan hun profiel in WoningNet.

Met voorrang maken Amsterdamse jongeren een grotere kans op een woning. Vanaf 4 juli geldt de voorrang voor het merendeel van de jongerenwoningen in Amsterdam. Uitgezonderd zijn de woningen die verloot worden door woningcorporaties en de woningen die bestemd zijn voor jonge statushouders en bijvoorbeeld jongeren uit de jeugdzorg. Jongerenwoningen worden verhuurd met een huurcontract voor 5 jaar. Daardoor komen er regelmatig jongerenwoningen vrij.

Zelf regelen

Jongeren moeten de voorrang zelf regelen. Met de MyQii app kunnen zij voorrang toevoegen aan hun profiel in WoningNet Regio Amsterdam. De app checkt in combinatie met de DigiD bij MijnOverheid of de jongere voldoet aan de voorwaarden voor de voorrang. Op WoningNet is hierover meer informatie te vinden.

Binding met Amsterdam

Van binding met Amsterdam is sprake als iemand 6 jaar zonder onderbreking in Amsterdam woont óf dat deed tussen nu en 10 jaar geleden. Er is dus ook recht op voorrang als iemand maximaal 4 jaar geleden ergens anders naartoe verhuisde, maar direct daarvoor 6 jaar zonder onderbreking in Amsterdam woonde. Dit moet blijken uit de inschrijving in de Basisregistratie Personen van de gemeente Amsterdam.

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Stadsloket Weesp vaker open Algemeen 5 aug, 09:43
Afbeelding
Bardolino Ensemble eerste concert Chamber Music Weesp Algemeen 5 aug, 08:56
Logo
Afbeelding
Proeverij de Kroon krijgt nieuwe eigenaar Algemeen 4 aug, 15:34
Afbeelding
Noord-Holland verwijdert protestvlaggen langs provinciale wegen Algemeen 4 aug, 14:00
Logo
Afbeelding
Visboer Dirk van der Plas geliefd onder bewoners Dé haringman uit Muiden stopt na 40 jaar Mensen 4 aug, 12:30
Logo
Afbeelding
Malafide loodgietersbedrijf actief in Weesp Louche loodgieter intimideert minderjarige in Weesp Algemeen 4 aug, 09:40
Logo
Afbeelding
In Weesp groeit de bevolking waarschijnlijk met 24,9 procent Vergrijzing door bevolkingsgroei, maar regionale verschillen blijven Algemeen 3 aug, 14:55
Afbeelding
FC Weesp gaat Noord-Holland in Algemeen 3 aug, 13:21
Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief