Afbeelding
Foto: André Verheul

Aankomend weekend weer Weesp Gastvrij

Algemeen

WEESP Weespers hebben een gezellig weekend voor de boeg. Zaterdag vindt het culturele en culinaire shoppingfestival Weesp Gastvrij plaats, met dit jaar als thema “Rondje Weesp”. Het belooft weer een leuke dag te worden met voor ieder wat wils.  

Het stadje aan de Vecht is prachtig vanaf het water, en voor iedereen die geen boot heeft is zaterdag de uitgelezen kans om dat te ervaren. Vanaf 12 uur liggen schippers met hun sloepen klaar om te gaan varen, met als opstappunt de steiger aan de Herengracht in de Kom. Vanaf een bekend Weesper bootje, De Vuurlinie, geeft de band 5th Dimension een concert. De band zal stevige popmuziek spelen uit de jaren ‘60 tot ‘90.
Meer muziek is te vinden in de Van Houtenkerk, waar de Gooise Muziekschool een muzikale middag houdt. Weespers kunnen hier ook zelf meezingen. Meer fan van dansen? Ook dat kan. Miguel & Rianne van het Vivendidc geven voorafgaand een salsademonstratie op het plein voor de Grote Kerk.
Voor kinderen staat er ook voldoende op het programma. Poppentheater Fatsnerran voert twee keer de voorstelling Meesterlijk Mooi op in de bibliotheek. De voorstellingen zijn om om 11.30 en 13.00 uur. In een tent bij de Lutherse kerk kan geknutseld worden onder leiding van Kind&Co. Ook staat er een kinderzweefmolen op het plein bij de Blokker.

Dit en nog veel meer is zaterdag te beleven in het centrum van Weesp. Het uitgebreide programma is te vinden op weespgastvrij.nl. Voor wie het graag rustiger aandoet, zijn de terrassen uiteraard gewoon geopend om van de zaterdag te genieten. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant