Afbeelding
Foto's: WeesperNieuws

Alles werkte mee aan succesvolle 39ste editie Vechtloop

Algemeen

WEESP De afsluiting van dit weekend waar Weesp zich weer van haar beste kan heeft laten zien zit er weer op nu ook de Vechtloop tot een einde is gebracht. Het was de 39ste editie, dus op naar een jubileum.

Niet te warm, niet te koud, amper wind: de lopers konden zich vandaag verheugen op geweldige weersomstandigheden om een toptijd neer te zetten en heel veel deelnemers verbraken dan ook hun persoonlijk record. Dat gebeurde op een parcours dat deels langs de Vecht en deels door de binnenstad van Weesp liep.

Dit jaar waren er minder deelnemers dan de laatste keer (ook de Vechtloop is geplaagd door corona), maar dat maakte de 2022-editie van de Vechtloop niet minder sprankelend. In de ochtend liepen de jongste kinderen tien minuten lang rondjes op het veld van Mixed Hockeyclub Weesp voor de mini-versie, waarna even na 12 uur de deelnemers werden weggeschoten voor de afstanden 2,5, 5 en 10 kilometer.

Titanenstrijd

Op de 5 kilometer was er zelfs een echte Weesper titanenstrijd. Nederlands jeugdkampioene op de 800 en 1500 Maud de Jong nam deel en nam het op tegen Ricardo Scholten die net als Maud in Weesp geboren en getogen is. Scholten bleef De Jong nipt voor, maar het is een kwestie van tijd voordat de rollen zijn omgedraaid.
De opbrengst van de Vechtloop ging ook dit jaar naar Stichting Semmy dat als doel heeft de levensverwachting en uiteindelijk de overlevingskansen van kinderen die getroffen zijn door hersenstamkanker te vergroten.

Op weespfoto.nl vindt u later vandaag een uitgebreid beeldverslag van de Vechtloop.


De deelnemers liepen ook langs de Vecht. In het groene shirt de bekende Weesper Lars Boom.


Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant