Afbeelding
Foto: We HaVe

Stijn en Rinske beste stoepranders van Weesp

Algemeen

WEESP Sporthal Weespersluis vormde gisteren het decor van het Weesper Stoeprandfeest, georganiseerd door handbalverening We HaVe. Het evenement was een officiële voorronde voor het NK Stoepranden van Jantje Beton.

Een groep kinderen ging de strijd met elkaar aan in twee leeftijdscategorieën: 6 t/m 10 en 11 t/m 14 jaar. Na een warming up was het tijd om te gaan stoepranden. Er werd fanatiek geprobeerd de kerby (stoeprand) te raken. Na de poulefase en een kleine kleine pauze met limonade brak de knock-out fase aan. Voor de jongste groep gebeurde dat door middel van het spelelement ‘Koning van de Straat. De 11+ categorie had een afvalrace op basis van de ranking uit de poulefase. Onder toeziend oog van alle andere deelnemers en het publiek werden tot slot de finalewedstrijden gespeeld in beide categorieën. Heel spannend natuurlijk want voor de twee winnaars lag een NK-ticket te wachten.

Stijn (Van der Muelen-Vastwijkschool, categorie 6-10 jaar) en Rinske (Brede school Kors Breijer, 11+ categorie) zijn gekroond tot Beste stoepranders van Weesp. Zij mogen onze stad in september gaan vertegenwoordigen bij de landelijke finale van het NK Stoepranden. Rinske treedt hiermee in de voetsporen van haar zus die vorig jaar een ticket in de wacht sleepte. De finale vindt plaats in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. Jantje Beton organiseert het NK Stoepranden alweer voor de 6e keer.

Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Nieuwe fietsenwinkel Nieuwstad Algemeen 11 aug, 14:24
Afbeelding
Geluidsschermen station Weesp Algemeen 11 aug, 11:28
Afbeelding
Solarclarity sponsort verenigingenmarkt S&B Algemeen 11 aug, 09:44
Logo
Afbeelding
Vers aan de Vecht ‘De groente uit de pluktuin smaakt zo veel lekkerder dan uit de winkel’ Algemeen 11 aug, 09:00
Logo
Afbeelding
Gouw in de maak Hier liggen we straks op het Weesper strand Buurt / wijk 10 aug, 14:13
Afbeelding
Fortbrug Weesp afgesloten voor zwaar verkeer Algemeen 10 aug, 11:57
Logo
Afbeelding
Populair bij Weespers “Iedereen is blij met het Diemerbos” Algemeen 10 aug, 09:30
Afbeelding
Brandweeroefening trekt veel bekijks Algemeen 10 aug, 09:00
Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief