Afbeelding
Foto: G.J. Schultz

Snelheidsadvies 20 km/uur voor fietsers Lange Muiderweg

Algemeen

WEESP Volgende week woensdagavond en -nacht worden op het asfalt van de Lange Muiderweg maatregelen aangebracht om fietsers te vragen niet sneller dan 20 km/uur te rijden. Deze bestaan uit tekeningen van een fiets met de adviessnelheid die op verschillende plekken komen. Daarbij komen ribbels op de weg die de fietsers voelen. Er komen ook borden met de tekst ‘Racers te gast’.

Op de Lange Muiderweg is veel fietsverkeer en van en zijn het vooral groepen wielrenners die voor veel gevaarlijke situatie zorgen. Op de bochtige dijk leidt dat vaak tot (bijna)ongevallen. De gemeente heeft daarom in samenspraak met bewoners besloten tot het nemen van maatregelen. Ter plekke geldt een maximum snelheid van 30 km/uur, maar er gaat nu een adviessnelheid gelden van 20 km/uur.

De werkzaamheden vinden plaats op woensdag 6 juli van 19.00 tot 03.00 uur. Mocht het regenen dan wordt gewacht tot het droog is en start het werk de volgende dag op donderdag 7 juli van 19.00 tot 03.00 uur. De Lange Muiderweg is tijdens de werkzaamheden zeer beperkt toegankelijk. De plekken waar de aannemer de markeringen aanbrengt zijn afgezet, waardoor autoverkeer er niet langs kan en wordt omgeleid. Of automobilisten hebben de keuze te wachten tot de markering is aangebracht om er vervolgens toch nog langs te kunnen. Ook staan er verkeersregelaars om het verkeer in goede banen te leiden.
In het najaar wordt onderzocht of de maatregelen effect hebben.

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Stadsloket Weesp vaker open Algemeen 5 aug, 09:43
Afbeelding
Bardolino Ensemble eerste concert Chamber Music Weesp Algemeen 5 aug, 08:56
Logo
Afbeelding
Proeverij de Kroon krijgt nieuwe eigenaar Algemeen 4 aug, 15:34
Afbeelding
Noord-Holland verwijdert protestvlaggen langs provinciale wegen Algemeen 4 aug, 14:00
Logo
Afbeelding
Visboer Dirk van der Plas geliefd onder bewoners Dé haringman uit Muiden stopt na 40 jaar Mensen 4 aug, 12:30
Logo
Afbeelding
Malafide loodgietersbedrijf actief in Weesp Louche loodgieter intimideert minderjarige in Weesp Algemeen 4 aug, 09:40
Logo
Afbeelding
In Weesp groeit de bevolking waarschijnlijk met 24,9 procent Vergrijzing door bevolkingsgroei, maar regionale verschillen blijven Algemeen 3 aug, 14:55
Afbeelding
FC Weesp gaat Noord-Holland in Algemeen 3 aug, 13:21
Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief