Afbeelding

Bardolino Ensemble eerste concert Chamber Music Weesp

Algemeen

WEESP Het Bardolino Ensemble geeft zaterdag 2 september in de Van Houtenkerk het eerste concert van Chamber Music Weesp na de zomerperiode. Het wordt een concert met volksmuziek, zigeunermelodieën en muziek uit Peru en Schotland.

Voorafgaand aan dit concert, om 15.30 uur, geeft de gerenommeerde violist Pavel Fischer, actief als docent bij diverse Europese conservatoria, een masterclass aan het getalenteerde Nederlandse Strijkkwartet, het Belinfante Quartet. Na een korte pauze met hapje en drankje geeft het jonge Belinfante Quartet, van 17.30 – 18.30 uur een concert geven. Pavel Fischer speelt ’s avonds zelf met zijn Bardolino Ensemble.
Dit concert is met Stadspas (GROENE STIP) bij te wonen voor 5 euro, inclusief drankje bij binnenkomst en in de pauze. Aanmelden via: organisatie@wcmf.eu met vermelding van het pasnummer. Sinds kort zijn de kaarten voor de concerten ook weer bij de drogist: Care + Beauty aan de Nieuwstad in Weesp te verkrijgen.

Chamber Music Weesp geeft met deze concerten en masterclass een sprankelende aftrap van een nieuw seizoen vol mooie concerten in de Van Houtenkerk. Er worden ook schoolconcerten georganiseerd voor de basisschoolleerlingen van de groepen 3, 4 en 5 in Weesp. Op donderdag, 6 oktober zal als staartje van het Weesp Chamber Music Festival 2022 een extra scholenproject worden georganiseerd: het welbekende ‘’Peter en de Wolf’’, uitgevoerd door het Amsterdam Wind Quintet. Er komen die ochtend drie voorstelling voor maximaal 200 leerlingen per sessie. Het is een zeer gewaardeerde activiteit van Chamber Music Weesp om kinderen al op jonge leeftijd een ervaring van klassiek concert te geven.

Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
Blauwalg, zwemmersjeuk, botulisme en meer ellende Lekker buiten zwemmen dit weekend? Wees voorzichtig! Algemeen 12 aug, 12:09
Logo
Afbeelding
Straatnamen van Weesp: Hugo de Grootlaan Hugo de Groot: ontsnapt uit Slot Loevestein in een boekenkist Algemeen 12 aug, 10:22
Afbeelding
Hans Burggraaff stopt met afname PCR-testen bij klachten Algemeen 12 aug, 08:00
Logo
Afbeelding
Vier gouden medailles op de World Police and Fire Games Sport verenigt, net als het politievak Algemeen 11 aug, 16:00
Afbeelding
Nieuwe fietsenwinkel Nieuwstad Algemeen 11 aug, 14:24
Afbeelding
Geluidsschermen station Weesp Algemeen 11 aug, 11:28
Afbeelding
Solarclarity sponsort verenigingenmarkt S&B Algemeen 11 aug, 09:44
Logo
Afbeelding
Vers aan de Vecht ‘De groente uit de pluktuin smaakt zo veel lekkerder dan uit de winkel’ Algemeen 11 aug, 09:00
Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief