Afbeelding

‘Het moet gek worden dat je je beker op de grond gooit’

Algemeen

WEESP Tijdens het Nelis IJssalon Sluis-en-bruggenfeest wordt bij elke horecagelegenheid buiten gebruikgemaakt van plastic recyclebare bekers; de zogenoemde R-PET bekers, zonder statiegeld. De organisatie doet een beroep op de bezoekers om deze in speciale afvalbakken te gooien, zodat ze opnieuw gebruikt kunnen worden.

Na het laatste feest in 2019 werd duidelijk dat het niet langer meer kon dat iedereen zijn plastic beker op de grond kiepert. Daarom is gekeken naar oplossingen die is gevonden in de R-PET beker. De feestgangers worden gevraagd hun beker in speciale afvalbakken te doen. Matthijs van Dijk, eigenaar van café Toeters & Bellen, zegt er onder andere dit over: “Natuurlijk beseffen we dat niet iedereen dat doet, maar we kunnen wel stappen zetten. Andere jaren werd alles weggegooid, dus elke beker die nu in de bakken verdwijnt, is winst. We verwachten van de feestgangers dat ze hierin meegaan.”

Natalie Kapteijn van het comité vult aan: “Ik heb dit hier en daar al laten vallen en krijg alleen maar positieve reacties, want veel mensen ergeren zich ook aan de rotzooi. Ik denk oprecht dat veel mensen hier aan gaan meewerken. Het moet zo worden dat het gek wordt dat je je beker op de grond gooit en ik zou niet weten waarom dat niet zou lukken.”

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je lidmaatschap.

Uit de krant

Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief