Afbeelding

Ieder kind moet naar culturele of creatieve les kunnen

Algemeen

WEESP Dankzij het Jongerencultuurfonds Amsterdam (JCFA) is het mogelijk dat ook kinderen van gezinnen die het financieel minder hebben op bijvoorbeeld muziek-, theater-, dansles of andere lessen in de culturele sfeer kunnen.

Het JCFA vindt dat álle Amsterdamse en Weesper kinderen moeten kunnen meedoen aan culturele en creatieve lessen. Het JCFA laat daarom zien welke lessen er in Amsterdam en Weesp te vinden zijn én betaalt het lesgeld als ouders dat met hun inkomen niet kunnen betalen. Het JCFA vergoedt maximaal 450 euro per schooljaar per kind aan lesgeld. Kijk op Kunstvol.nl voor creatieve lessen in Amsterdam en Weesp: van musical en fanfare tot gedichten schrijven en kleding ontwerpen.

Lesgeldvergoeding

Als uw kind een Stadspas (met groene stip) heeft, kunt u als ouder/vertegenwoordiger zelf een lesgeldvergoeding bij het Jongerencultuurfonds aanvragen. Geen Stadspas, wel een laag inkomen? Vraag dan of een tussenpersoon de aanvraag doet, bijvoorbeeld iemand van de school van uw kind, een maatschappelijk werker, of een medewerker van Ouder- en Kindteams of stichting SINA.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je lidmaatschap.

Uit de krant

Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief