Afbeelding
Foto: WeesperNieuws

Even wat afgeven met de auto? Pas op, u hebt zo een bekeuring te pakken

Algemeen

WEESP Meedogenloos en keihard, dat is wat de afdeling die in Amsterdam over het parkeren gaat is. Want laat u even de motor draaien om iemand in en uit te laten stappen of om boodschappen in te laden, zet u even de parkeerlichten aan om een envelop of pakje aan te geven, stopt u even om veilig een telefoongesprek te voeren; het maakt allemaal niet uit, als u geflitst wordt krijgt u een vette bon.

Dit leert een reactie van een inwoonster van Weesp (haar naam is bekend bij de redactie) die zoiets bij de hand had. Haar tekst: “Een poosje geleden bracht mijn vriend even een hoeveelheid overgebleven verse groenten naar de kok van de Kreatieve Groep Weesp die in Leeuwenveld woont. Deze kok kookt voor ouderen en mensen die het niet al te breed hebben. Mijn vriend stond daar maximaal vijf minuten voor de deur, met draaiende motor en de zijdeur open, te wachten tot de groente in de keuken werd gelegd en hij zijn tassen weer terugkreeg.”
“Toen kreeg hij een paar weken later een parkeerbon! Wij dachten: een foutje, de parkeerwachters hadden niet gezien dat hij een paar meter verderop stond, dus we maken bezwaar en we leggen het uit. Maar zie in de bijlage het antwoord! Het is een waarschuwing voor alle Weespers en ook iedereen die in Weesp even wat wil afgeven.”

Uit het niet gehonoreerde verzoek komt de bovenstaande opsomming. Zijn er uitzonderingen? Jawel: “U bent alleen aan het laden en lossen als u meteen personen in- of uit laat stappen of als u meteen grote of zware spullen uit de auto haalt of inlaadt.” 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je lidmaatschap.

Uit de krant

Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief