Afbeelding
Foto: Nora Schenk

Brandweeroefening trekt veel bekijks

Algemeen

WEESP Drie brandweermannen, een duiker, een brandweerauto en een lange ladder trekken dinsdagavond veel bekijks in de Kom. Of er iets ernstigs aan de hand is? “Welnee”, zegt een van de brandweermannen. “We moeten oefenen!”

De brede glimlach waarmee de brandweerlieden uit hun rode voertuig stappen verraadt al dat er geen sprake is van een noodsituatie. Vrolijk kletsend stappen de vier mannen uit. Eentje haalt een pop ter grootte van een baby uit de wagen en gooit het met een zwaai van de Slijkstraatbrug in de Kom. Een andere brandweerman trekt met wat hulp van de anderen een duikerspak aan. 

Voorbijgangers blijven staan kijken en vanaf de omliggende terrassen pakken mensen hun telefoon om het tafereel te filmen. “We oefenen elke week en vandaag doen we dat hier,” verduidelijkt een van de brandweermannen. Hij wijst naar de pop, die rustig richting de Zwaantjesbrug dobbert. “Het was eigenlijk de bedoeling dat de pop zou zinken, maar hij blijft drijven.” Dan lachend: “Maakt niet uit. We gaan toch duiken, want daarvoor zijn we hier.”


Vanaf de Slijkstraatbrug wordt een pop ter grootte van een baby de Kom in geworpen.


Een van de brandweermannen trekt met hulp van de anderen een duikpak aan.


De duiker stapt beheerst van een ladder het water in.


De duiker is te water. Aan een veiligheidskoord gaat hij op zoek naar de babypop.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je lidmaatschap.

Uit de krant

Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief