Afbeelding
Foto: WeesperNieuws
Ingezonden brief

Let op: betaald parkeren!

Algemeen

WEESP Wat een ontspannen middag moet zijn als dank voor zijn inzet als mantelzorger, wordt dankzij een fikse parkeerboete een duur uitstapje voor deze lezer. “In de eerste instantie heb ik nergens zien staan waar betaald moest worden, bij controle staat er bij de Fortbrug een bordje rechts dat je daar een betaald gebied in gaat, je moet het maar weten...”

We ontvingen een mail van lezer Ruud Sijmons, als reactie op het het artikel ‘Even wat afgeven met de auto? Pas op, u hebt zo een bekeuring te pakken’, dat op 9 augustus 2022 op WeesperNieuws gepubliceerd werd. 

“Enige tijd geleden, om precies te zijn op woensdag 10 november 2021 werd er door Versa Welzijn een gezellige middag georganiseerd om mantelzorgers een hart onder de riem te steken voor de intensieve thuiszorg van echtgenoot of familie, ook ik was daar voor uitgenodigd omdat mijn echtgenoot nu in een van de verpleeghuizen in Weesp is opgenomen met de diagnose Alzheimer.

Enkele jaren geleden heb ik periodiek technisch onderhoud verricht aan de technische installatie van een van deze verpleeghuizen, als ik ijzerwaren of gereedschap nodig had parkeerde ik mijn bedrijfsauto op de Ossenmarkt en liep zo de klapbrug over naar de toen bekende ijzerwarenwinkel Van Amsterdam (ik heb daar nooit iets betaald om te kunnen en mogen parkeren)

Na een aantal jaren daar niet meer geweest te zijn kreeg ik voor 10 november 2021 de uitnodiging voor een High Tea in Restaurant ‘’De Eendracht’’ dus dacht ik (uit Almere komende) ik parkeer op de Ossenmarkt, daar was voldoende parkeergelegenheid.

Zeggen en schrijven ben ik nog geen tweeënhalf uur weggeweest na een zeer gezellig ontspannen middagje met veel andere mantelzorgers. Na enkele dagen viel er een Naheffingsaanslag Parkeerbelasting op de mat met een parkeerboete van maar liefst € 66,50 opgelegd door de Gemeente Amsterdam.

In de eerste instantie heb ik nergens een bord of automaat zien staan waar betaald moest worden, bij controle staat er bij de Fortbrug een bordje rechts dat je daar een betaald gebied in gaat, je moet het maar weten, ja nu wel.

Helaas heb ik een gedeelte van mijn Mantelzorg Waardering / Compliment van de Gemeente Weesp weer gelijk kunnen inleveren, hiervoor alsnog: DANK JE WEL Parkeerbeheer Gemeente Amsterdam (in Weesp!)”

Ook reageren op lokaal nieuws? Stuur uw beknopte bijdrage, bij voorkeur met een foto van de kwestie/situatie, naar redactie@weespernieuws.nl. De redactie beslist of een ingezonden brief wordt geplaatst.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je lidmaatschap.

Uit de krant

Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief