Afbeelding
Foto: Sophie Kerssemakers

Als een brandweerman trouwt...

Algemeen

WEESP Als een brandweerman trouwt, kun je rook, zwaailichten en sirenes verwachten. Brandweerman Nico stapte vandaag in het huwelijksbootje met zijn Floortje en daar maakte de brandweer een spectaculaire show van.

Een groot spektakel op het Grote Plein vandaag. Brandweerauto’s met sirenes en zwaailichten, rook en veel brandweermannen met lange brandweerslangen. Niet omdat er brand was, maar vanwege de bruiloft van brandweerman Nico Dalmulder en Floortje de Vos.

Een haag van brandweerslangen

Bruidegom Nico Dalmulder is brandweerman bij de vrijwillige brandweer Amsterdam-Amstelland, net als zijn broer Patrick en zijn vader Nico sr. Bruid Floortje de Vos (nu Dalmulder) komt uit Naarden, maar heeft ook een connectie met Weesp. De opa van haar moeder had ooit een zadelmakerij in de Slijkstraat, in een pand dat hij destijds voor twaalf gulden en vijftig cent kocht.

De brandweercollega’s van Nico maakten de bruiloft extra bijzonder. Met brandweerslangen vormden ze een haag waar het bruidspaar – omgeven door rook uit een rookmachine – onderdoor mocht lopen.


De brandweerlieden staan klaar voor het bruidspaar. Foto: Sophie Kerssemakers


Nico en Floortje durfden vandaag in het huwelijksbootje te stappen. Foto: Sophie Kerssemakers

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je lidmaatschap.

Uit de krant

Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief