Afbeelding
Foto: WeesperNieuws

Minder kramen op de S&B braderie

Algemeen

WEESP Lekker struinen en shoppen bij de kraampjes van de braderie op de Nieuwstad, Nieuwstraat, Slijkstraat en Herengracht, dat kan ook dit jaar tijdens het Nelis IJssalon Sluis-en-bruggenfeest. Er zijn alleen iets minder kramen dan je van de S&B braderie gewend bent.

Waar er tijdens voorgaande edities van het Sluis-en-bruggenfeest een stuk of 140 kramen op de braderie stonden, is dat dit jaar iets minder. Theo Voskuil laat weten dat op dit moment zo’n 85 kramen zich hebben aangemeld voor de braderie op 26 en 27 augustus. “Dat is minder dan voorheen, maar het is wel een heel gevarieerd aanbod met ook wat nieuwe handel.”

‘De tijden veranderen’

De marktmeester van de braderie tijdens het Nelis IJssalon Sluis-en-bruggenfeest, Ton Kok, wijt het kleinere aantal kramen aan corona. “Tijdens de verschillende lockdowns mochten veel non-food kramen niet op de markt staan, omdat ze niet ‘essentieel’ waren. En waren toen natuurlijk ook geen braderieën. Een aantal van deze kramen is omgevallen, of gewoon gestopt.”

Ton Kok is niet alleen marktmeester tijdens de braderie van S&B, hij is op verschillende weekmarkten in het land de vaste marktmeester. “Door markten in het hele land is het op dit moment moeilijk om de markt vol te krijgen. De tijden veranderen nou eenmaal. Bovendien zijn er ook veel goedkope winkels bijgekomen. Ik noem maar wat: Action en goedkope kledingwinkels. Vroeger gingen mensen voor goedkope spullen naar de markt, maar nu gaan ze naar die winkels en minder naar de markt.”

Aangepast tarief voor winkeliers

Voskuil zegt ondanks het kleinere aantal kramen op de braderie absoluut niet negatief te zijn. “Er staat genoeg hoor. Kleding, speelgoed, tassen, riemen, ook wat buitenlandse kleding en nieuwe kramen die nog nooit op S&B zijn geweest. Bovendien is het nog mogelijk voor kraamhouders om zich aan te melden voor de braderie, dus het aantal kan nog groeien.”

De ‘food’ marktkramen op de S&B braderie staan net als voorgaande jaren voornamelijk op de Nieuwsstraat tussen de kerk en het stadhuis, meldt Voskuil. “We hopen trouwens ook dat er nog meer Weesper winkeliers mee willen doen aan de braderie. Voor hen geldt een aangepast tarief en ze kunnen zich nog opgeven. Ik hoop echt dat ze daar tijd en zin in hebben, want we gaan er een ontzettend leuk feest van maken.”

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je lidmaatschap.

Uit de krant

Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief