Ontdek je talent voor techniek bij Technolabs
Ontdek je talent voor techniek bij Technolabs Foto: Pexels

Technolab voor groep 7 en 8

Algemeen

WEESP Afgelopen week opende het derde Technolab in het Gooi op het Hilvertsheem College in Hilversum. De Technolabs zijn erop gericht om alle leerlingen van de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs in het Gooi hun talent voor techniek te laten ervaren. Ook jongeren uit Weesp kunnen hier aan de slag.

Er is een groot tekort aan technisch en technologisch personeel en de vraag naar goed opgeleide vakmensen neemt de komende jaren alleen maar toe. Te weinig jongeren kiezen voor een technische opleiding. Het is daarom van belang dat meer jongeren geïnteresseerd raken in een baan in de techniek. Hiervoor is het platform Maak het met Techniek bedacht door Sterk Techniek Onderwijs het Gooi, een samenwerkingsverband van scholen uit het primair en voortgezet onderwijs, het mbo en het bedrijfsleven.

Kennismaken met techniek 

Leerkrachten kunnen zich bij het lab aanmelden via de website Maak het met techniek. Het Technolab is zo ingericht dat leerlingen spelenderwijs kennismaken met moderne techniek en technologie, onder begeleiding van po- en vmbo-docenten. Met de tools en opdrachten wordt aansluiting gemaakt met de technische vmbo-profielen. Hiermee ontdekken de leerlingen hun eigen kwaliteiten en drijfveren met techniek en kunnen een gefundeerde keuze maken voor een technisch profiel.

Doorlopende leerlijn 

Daarnaast zijn de activiteiten in het Technolab geschikt voor de vmbo-(onderbouw)leerling als ondersteuning van het LOB-programma. Zo ontstaat een doorlopende leer- en ontwikkellijn po – vmbo en wordt een optimale aansluiting op de profielen in de bovenbouw van het vmbo gerealiseerd. De leerling van het basis- en voortgezet onderwijs kan zich in het Technolab helemaal laten onderdompelen in de wereld van techniek en technologie. En, geïnspireerd en toegerust, aan de slag gaan met techniek.

Eerder opende STO het Gooi Technolab College de Brink in Laren en Technolab Yuverta in Naarden. Na de kerstvakantie volgt het Hilversumse Groot Goylant.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je lidmaatschap.

Uit de krant

Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief