Hartsvriendinnen of haat? Meidenvenijn is een complex probleem.
Hartsvriendinnen of haat? Meidenvenijn is een complex probleem. Foto: Ouderslokaal

Krabben bijten harentrekken

Algemeen

WEESP De interactie tussen meiden kent soms een ingewikkelde dynamiek. De ene dag onafscheidelijk, de volgende dag doodzwijgen of erger. Ouders Lokaal organiseert een interactieve online workshop voor ouders die willen leren omgaan met Meiden Venijn. De workshop zal plaatsvinden op donderdagavond 6 oktober.

‘Meidenvenijn’ is de bijnaam voor dit complexe samenspel. Het is een veel voorkomend probleem dat in allerlei leeftijdscategorieën gezien wordt. Maar hoe kun je er het beste mee omgaan?

De ene dag zijn ze hartsvriendinnen en de andere dag haten ze elkaar. Vriendschappen tussen meisjes zijn soms complex, omdat het een spel van aantrekken en afstoten is. Waarbij jongens vaker voor de directe methode kiezen is het bij meisjes soms een ingewikkeld steekspel onder water. Dat maakt het lastig voor de meisjes zelf, maar ook voor de ouders. 

In deze workshop komt aan de orde wat meidenvenijn is, leer je herkennen welke rol jouw kind heeft en wordt gesproken over wat je er samen aan kan doen.

De workshop vindt op 6 oktober van 20:00 – 21:30 uur plaats per zoom. Deelname is gratis na aanmelding via de website www.ouderslokaal.nl. Voor meer informatie kun je mailen naar info@ouderslokaal.nl

Ouders voor ouders
Deze online workshop wordt begeleid door Leonie Aalders. In het dagelijks leven coacht Leonie ouders en kinderen in haar eigen praktijk ‘Anders kijken naar je kind’. Daarnaast schrijft zij blogs over de struggles van het ouderschap en organiseert zij allerlei workshops. Leonie is moeder van een tweeling. Tijdens deze avond zal zij haar ervaringen als moeder en als coach delen.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je lidmaatschap.

Uit de krant