Culinair filmfestival, starring de paddestoel.
Culinair filmfestival, starring de paddestoel. Foto: Wesopa PR

Cinema Culinair in de City

Algemeen

WEESP - Theater City of Wesopa gaat het jaar 2023 smakelijk van start met Cinema Culinair. In de derde week van januari zijn er gedurende vier dagen speelfilms, filmfragmenten en een documentaire te zien waarin gastronomie centraal staat. Starring: de paddenstoel.

Donderdagavond 19 januari draait om 20.00 uur de film The Menu, waarin het eet-snobisme over de top gaat. Chef Slowik bereidt zijn veeleisende gasten een exclusief diner met schokkende verrassingen.

Op vrijdag 20 januari wordt om 20.00 uur Blind Ambition vertoond, een documentaire over vier sommeliers die namens Zimbabwe meedoen aan het wereldkampioenschap blind wijnproeven. Bezoekers van deze film kunnen na afloop zelf blind gaan proeven en meedoen aan het ‘Wesopa Kampioenschap (WK) Wijnproeven’. Met muzikale begeleiding door de band Dutch Meatballs Wine & Jazz.

Op zaterdag 21 januari vanaf 18.00 uur een nieuwe versie in de reeks Film & Eten waarin de paddenstoel de hoofdrol speelt. Aan lange tafels komen allerlei variaties van de paddenstoel voorbij, bereid en samengesteld door Weesper koks. Speelfilmfragmenten belichten verschillende kanten van de ‘funghi’ op een beeldende en verrassende manier. Foodexpert Anneke Ammerlaan begeleidt Funghi Film & Eten met culturele en culinaire achtergrondverhalen. De bezoekers beleven een hele avond lang de paddenstoel zoals ze dat nog niet eerder deden.

De jeugdfilm Sjakie en de Chocoladefabriek vormt op zondagmiddag 22 januari de afsluiting van Cinema Culinair. Wesopa’s eigen Willy Wonka deelt chocoladerepen uit, en ook hier wint de gelukkige met de gouden wikkel een prijs.

De kaartverkoop voor Cinema Culinair start vandaag op op www.wesopa.nl.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant