In de dichtersbuurt worden veel woningen verhuurd en hier liggen kansen om woningen te isoleren.
In de dichtersbuurt worden veel woningen verhuurd en hier liggen kansen om woningen te isoleren. Foto:WeesperNieuws

Isoleeractie voor huurhuizen

Algemeen

WEESP Amsterdam is een isoleer-actie gestart voor iedereen die maximaal vier zogenoemde grondgebonden appartementen of woningen verhuurt. Ook in Weesp kunnen verhuurders hiervoor in aanmerking komen. 

Amsterdam wil zoveel mogelijk huishoudens zo snel mogelijk helpen om energie te besparen. Onder andere door ervoor te zorgen dat particuliere verhuurders isolatiemateriaal met een goede prijs/kwaliteit verhouding kunnen aanschaffen en hen in contact te brengen met betrouwbare uitvoerders.

Particuliere verhuur

In Amsterdam worden zo’n 139.000 woningen verhuurd door commerciële en particuliere verhuurders. Dat is ongeveer 30 procent van het totale aantal woningen. Woningen van commerciële en particuliere verhuurders hebben vaker een lager energielabel dan corporatiewoningen. Bovendien heeft 30 procent van deze woningen nog helemaal geen label. Maar voor alle verhuurders geldt wel dat zij al hun woningen die een E, F, of G label hebben, vóór 2030 moeten verbeteren. Want vanaf 2030 mogen woningen met deze energielabels niet meer worden verhuurd.

Zo werkt het

Iedere particuliere verhuurder die maximaal vier grondgebonden woningen verhuurt, kan meedoen. Tot 31 januari kunnen zij zich aanmelden via winstuitjewoning.nl. Na een controle van de aanvraag en een eventueel huisbezoek kan de verhuurder kiezen welke vorm van isolatie het beste past bij de woningen. De verhuurder krijgt advies, een vrijblijvende offerte en betaalt een goede prijs voor de materialen. Als laatste volgt de installatie van de gekozen isolerende maatregelen. Met begeleiding en uiteraard in overleg met de huurder. Op de site vindt u meer informatie en handige rekenvoorbeelden.

Gratis en vrijblijvend aanmelden voor de inkoopactie kan tot 31 januari 2023 via winstuitjewoning.nl.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant