Geanimeerde gesprekken aan de lange tafels bij Fungi, film en eten
Geanimeerde gesprekken aan de lange tafels bij Fungi, film en eten Foto: Gerard Overmars

Fungi, film en eten

Algemeen

WEESP - ‘Fungi, film en eten‘ vormde afgelopen zaterdag het hoogtepunt van vier dagen cinema culinair in de City.

De grote zaal van de City of Wesopa is omgetoverd tot een heel bijzonder restaurant zodat de 80 gasten zich deze avond leden van het geheime genootschap van de paddenstoel voelen. Kok Vity van Restaurant Minevitus, thuiskok Peter Schütt en foodexpert Anneke Ammerlaan hebben bij het samenstellen van het menu hun fantasie de vrije loop gelaten, geïnspireerd door speelfilms en documentaires waarin de paddenstoel een belangrijke rol speelt. 

De gasten genoten aan lange tafels van de bereidingen van onder andere de pruikenzwam, enoki, portobello, vleermuisoor, judasoor en truffel en bewonderen fragmenten uit Alice in Wonderland, Phantom Thread en The Beguiled. 

Anneke Ammerlaan leidt de gasten door de avond heen met verhalen over de wondere boven- èn vooral ondergrondse wereld van de paddenstoel. Een avond waarin de City of Wesopa zich tegelijk van zijn beste gastronomische en culturele kant liet zien.

Anneke Ammerlaan vertelt over de wondere leidt de gasten van de City of Wesopa tijdens Fungi, film en eten.
Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant