MHCW maar even getest

Geen grote problemen afgelopen weekend voor de hockeyers van MHCW. De Weespers waren op schot tegen de Kikkers en wonnen het duel knap met 4-6. MHCW werd maar heel even echt getest toen de tegenstander al snel de eerste goal kon maken. Daarna werd MHCW al snel beter en kreeg de ploeg kansen. Voor rust werd de achterstand knap omgebouwd. Na de rust was het heel even spannend, maar toen de 2-5 gemaakt werd was het wel gedaan.

Fouten kosten hockeysters de kop

Een paar dure fouten hebben de hockeysters van MHCW afgelopen weekend de kop gekost tegen Xenios: 3-2. MHCW moest al snel vol aan de bak en zag de tegenstander sterk startten. Al snel stonden de Weespers onder druk. Dat het na de eerste helft slechts 1-0 stond, mocht een wonder genoemd worden. Na de rust pakte de tegenstander wel snel door. MHCW kreeg na de derde tegentreffer pas de geest en kon toen met twee snelle goals wat terug doen, maar dat was onvoldoende.

Sterk Argus boekt zege

Vooral een erg goede tweede helft heeft de korfballers van Argus zaterdag aan een zege geholpen tegen Amsterdam: 9-8. Argus moest voor rust nog even op gang komen en startte slap. De Amsterdammers konden daardoor op voorsprong komen. Na de rust werden de Weesper korfballers steeds beter en speelde de ploeg met meer focus. Stukje voor stukje kon de ploeg de achterstand goed maken. Op het laatste moment volgde een terechte zege. De ploeg was dan ook erg tevreden.

Volleybalsters naar play-offs

Met een krappe zege tegen VCH op zak kunnen de volleybalsters van Oberon gaan warm lopen voor de play-offs volgend weekend. De Weespers wonnen vlak voor het weekend het laatste duel met 3-2. Oberon kwam tegen VCH al snel op een voorsprong. Daarna werd VCH sterker en kon het team door 20-25 en 21-25 helemaal terug komen. Er moest een extra set aan te pas komen om de zege toe te kennen. Oberon pakte de laatste set met 15-13.

Oberon staat tweede plaats af

De volleyballers van Oberon hebben hun tweede plaats vlak voor het weekend op het allerlaatste moment moeten afstaan. De Weespers verloren met 0-4 van VCH en zakten daardoor naar de derde plek. Oberon moest er genoegen meenemen dat VCH elke set net wat beter was of meer geluk had. De Hoofddorpers wonnen het duel door 21-25, 23-25, 22-25 en 18-25. Doordat Oberon de afgelopen weken teveel puntjes verloor, komt er geen deelname aan de play-offs.

Waterpoloërs foutloos

Waar de ploeg eerder wel eens vergat de kansen af te maken en daardoor een achterstand moest goedmaken, zo goed speelden de waterpoloërs van Triton afgelopen week. De Weespers wonnen met 12-6 van het sterke De Reuring. De Weespers kwamen al snel op een goede voorsprong. Met goed waterpolo, sterk benutte kansen en veel vechtlust waren de Weespers al snel beter. Na de snelle voorsprong was er nog amper gevaar en was de zege snel zeker.

Brons voor Weesper turnster

Weespse Iris Buitendijk heeft afgelopen weekend een bronzen medaille gepakt op het regiokampioenschap. De jonge Weespse werd derde met 51,275 punten. Ook andere Weespers deden het goed. Bo Voogt (pupil) werd zevende met 49,775 punten, Cadella Matze (pupil) achtste met 49,575 punten. Ook Natalya Clements (jeugd) werd achtste. Junior Mandy Methorst pakte met een vierde plaats ook een plak, nog voor Rochelle Schuurmans en Puck Vree.