Laurentiuskerk dit weekend voor de laatste keer in functie.
Laurentiuskerk dit weekend voor de laatste keer in functie.

Afscheid van de H. Laurentiuskerk

Algemeen

WEESP - Nog even toont de Laurentiuskerk dit weekend haar rooms-katholieke glorie met vrijdagavond een afscheidsconcert en zondag de laatste eucharistieviering binnen haar muren. Daarna sluit de kerk aan de Herengracht voorgoed haar deuren.

De rooms-katholieke parochie verlaat na jaren wikken en wegen het kerkgebouw omdat de kosten te hoog werden voor het krimpend aantal leden. Daarnaast verkeert het gebouw door verzakking van het fundament in een slechte bouwkundige staat en is grootscheepse renovatie noodzakelijk. Omdat dat niet op te brengen is verhuist de parochie naar een nieuw onderkomen in het voormalige kerkgebouw van de Apostolische Gemeenschap aan de Troelstralaan.  

Vrijdag is het afscheidsconcert met medewerking van het Weesper Kroonkoor en orkest Nardinc uit Naarden, beide o.l.v. dirigent Marco de Jong. Aanvang 20.00 uur, toegang gratis. 
Zondag is de laatste eucharistieviering met na afloop een ceremoniele afsluiting van de kerk met het uitdragen van de paaskaars en het evangelieboek uit de kerk. Aanvang 10.00 uur.

Voor beide gelegenheden zijn alle Weespers uitgenodigd.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant