Peter Eijking en Gerard van Amstel
Peter Eijking en Gerard van Amstel

Erespeld voor Gerard van Amstel

Algemeen

WEESP - Tijdens een speciale muziekvoorstelling ter gelegenheid van zijn 40-jarig jubileum als dirigent, componist en arrangeur werd Gerard van Amstel vanmiddag verrast met een Weesper Erespeld. De Weesper musicus ontving het eerbetoon uit handen van de nieuwe wethouder Kunst en Cultuur Peter Eijking. 

Gerard van Amstel ontvangt de Erespeld als blijk van waardering voor de manier waarop hij zich al veertig jaar muzikaal in Weesp manifesteert. Op zijn 17de begon hij als dirigent van het Weesper jongerenkoor Revelation. Sindsdien heeft hij veel koren gedirigeerd, waaronder het Vocaal Ensemble Weesp in de tachtiger jaren. Hiermee introduceerde Van Amstel de Engelse Christmas Carols in Weesp. In 2006 richtte hij vocal group Firma Vocaal op, waarmee hij binnen en buiten Weesp veel succes boekt. Zij traden vanmiddag op tijdens de jubileumvoorstelling, net als zijn twee andere vocal groups Fier! en NOON. Van Amstel maakt zijn eigen arrangementen.

Als producer en componist schrijft hij veel kinderliedjes en afscheidsmusicals voor basisscholen. In Weesp maakte in 2005 zijn musical 'Weesp 650' over de geschiedenis van de stad veel indruk. Eerder imponeerde hij met de de musical 'Jozef'. Een nieuwe musical 'Ruth' is in de maak. Met zijn band Orphan-P geeft hij jaarlijks in de laatste dagen van het jaar concerten met top 2000-liedjes.

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Buurtkamer Aetsveld gaat zaterdag van slot Algemeen 23 sep, 09:29
Logo
Afbeelding
Onderzoek naar waterstromen Groene Vecht? Niks om je zorgen over te maken (vandaag althans) Algemeen 23 sep, 09:07
Logo
Afbeelding
'Dit is de droom' Sientje durft door Algemeen 22 sep, 16:00
Afbeelding
De Grote Clubactie 2022: deze clubs komen aan je deur Sport 22 sep, 15:45
Afbeelding
Oefenpot FC Groningen - ADO Den Haag bij FC Weesp Algemeen 22 sep, 12:28
Afbeelding
De boswachter vertelt Slangen in Gooise natuur Column GNR 22 sep, 11:50
Logo
Afbeelding
Alle 835 beschikbare plekken opgevuld Veel animo bij ouderen voor herhaalprik: ‘Dit is een heel trouwe doelgroep’ Coronavirus 22 sep, 10:00
Afbeelding
Technolab voor groep 7 en 8 Algemeen 22 sep, 08:47
Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief