Wijn proeven is een leuke, maar ook serieuze zaak
Wijn proeven is een leuke, maar ook serieuze zaak

Zonnige wijnproeverij in de winkelstraten

Algemeen

WEESP  - In het centrum van Weesp vond zondagmiddag de zomerwijnproeverij plaats. Het evenement, een initiatief van winkeliers en het WeesperNieuws, bracht veel gezelligheid met zich mee.

Vanwege het zomerse weer hadden de meeste deelnemende winkeliers de proeftafel buiten neergezet. De deelnemers liepen met een speciaal glas in de hand van de ene naar de andere zaak. 

Op tien locaties werden door sommeliers twee verschillende bodempjes wijn ingeschonken, vergezeld door een korte uitleg. Aan de proevers de taak de geselecteerde wijnen te beoordelen. 

Uit alle ingevulde wijnkaarten komen winnende wijnen rollen. Welke dat zijn en waar in Weesp ze te koop zijn, wordt binnenkort in het WeesperNieuws bekendgemaakt. Onder de deelnemers wordt een diner voor twee verloot. 

De wijnproeverij werd gehouden tijdens de koopzondag. Tussen het proeven door werd er volop geshopt. Falatti speelde daarop in met een schoonheidssalon voor de deur. Daar kregen de klanten een make-upadvies en konden ze hun nagels laten lakken door Patty van TOP.  

Deze dames gebruiken de proeverij om gezellig bij te kletsen.
Bij de BoekenArk kon men wijn én chocolade proeven.
Falatti had vanwege koopzondag een schoonheidssalon voor de deur.
Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant