Afbeelding

Vrijwilligers gezocht voor AED-project

Algemeen

WEESP - 90 vrijwilligers zijn er nodig om het project AED Burgerhulpverlening Weesp te starten. De gemeente roept Weespers op zich aan te melden.

Het project streeft ernaar de hulpverlening aan mensen die een hartstilstand krijgen, te verbeteren. 

Met het systeem kan een sms-bericht worden verstuurd op het moment dat een reanimatie nodig is. Het sms-bericht wordt gestuurd aan vrijwilligers die op dat moment in een straal van één kilometer om het slachtoffer heen zijn. Er worden twee soorten sms-berichten verstuurd: een deel van de vrijwilligers krijgt de opdracht om de AED op te halen en het andere deel van de vrijwilligers krijgt de opdracht om alvast hulp te bieden bij het slachtoffer.

De gemeente plaatst, verdeeld over Weesp, negen speciaal ontworpen kasten die met een code kunnen worden geopend. Voor elke kast zijn er tien vrijwilligers nodig die gediplomeerd zijn om de AED te mogen gebruiken.

Weespers die in het bezit zijn van een geldig diploma BLS/AED en zich in willen zetten voor dit AED-project kunnen zich melden via de website www.hartslagnu.nl.

De gemeente Weesp geeft op dinsdag 3 juni 2014 van 20.00-21.30 uur een presentatie om uit te leggen hoe het project werkt. Vooraf aanmelden via info@weesp.nl.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant