Links Dwayne Ansah, rechts Jasper Bekema
Links Dwayne Ansah, rechts Jasper Bekema

Onderwijsprijs voor Jasper en Dwayne

Algemeen

WEESP - Opnieuw hebben leerlingen van het Vechtstede College met hun profielwerkstuk de KNAW Onderwijsprijs in de wacht gesleept. De school is meer dan trots: het is het derde jaar op rij dat leerlingen van het Vechstede College in de prijzen vallen. 

Jasper Bekema uit Weesp en Dwayne Ansah uit Amsterdam-Zuidoost hebben onderzoek gedaan naar de effectiviteit van de ontwikkelingshulp in landen in de Sub-Sahara. Economiedocent Gerben Struik heeft ze hierbij begeleid. De jongens hebben een vergelijking gemaakt tussen ontwikkelingshulp van de overheid en rechtstreekse investeringen door bedrijven in de landen zelf. Hieruit is gebleken dat het laatste goed werkt en overheidshulp lang niet altijd. Zij tonen dit aan met een regressie-analyse. 

Met hun werkstuk winnen Jasper en Dwayne een studiebeurs van 1500 euro, bestemd voor hun eerste collegejaar. De begeleidende docent krijgt een studiereis aangeboden. De uitreiking vindt dinsdag 10 juni plaats in Amsterdam.   

De KNAW Onderwijsprijs is een initiatief van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen, gesteund door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Er zijn 514 werkstukken ingestuurd, waarvan er 12 in de prijzen zijn gevallen. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant