Afbeelding

GAD: 'Gescheiden afvalinzameling is doorzetten'

Algemeen

WEESP -  "Als we het hergebruik in Nederland omhoog willen hebben, dan moeten we doorzetten", zo vertelt Inge van Gelder deze week in het WeesperNieuws over de proef met gescheiden afvalinzameling bij de Ingelandenflat. Niet iedereen is gecharmeerd van het plan. 

Bij aanvang van de proef een paar weken terug is er een informatiebijeenkomst gehouden. "Er waren aardig wat boze mensen", geeft projectmanager Van Gelderen toe. "We zijn begonnen afvalscheiding in te voeren in de laagbouw, ook omdat die huizen vaak tuinen hebben. Maar nu is de hoogbouw toch echt aan de beurt."

De proef wordt ook in andere gemeenten in de regio gehouden. "Al die resultaten zetten we tegen elkaar af en daar rolt dan een werkbaar beleid uit."

Op een vergoeding voor de aanschaf hiervan hoeven de bewoners niet te rekenen. Op korting op de afvalstoffenheffing overigens ook niet. Inger van Gelderen: "Sterker nog: alleen als we met z'n allen meewerken aan afvalscheiding blijven de kosten gelijk. Zonder hergebruik zullen de kosten juist blijven stijgen."

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je lidmaatschap.

Uit de krant

Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief