Wie mag nou eerst en hoe hard mag je hier? Situatie kruising niet voor iedereen duidelijk.
Wie mag nou eerst en hoe hard mag je hier? Situatie kruising niet voor iedereen duidelijk.

Onduidelijkheid op kruising Nieuwstad

Algemeen

WEESP - Een week nadat de kruising van de Nieuwstad met de Breedstraat is opgeleverd, is er in het verkeer nog onduidelijkheid over wie wanneer nou eerst de kruising over moet en hoe hard je er mag. 

De kruising is nu ingericht als een gelijkwaardige verkeerskruising in een 30 km-zone. Rechts heeft voorrang en zebrapaden zijn niet teruggekomen. Dat heeft te maken met richtlijnen: 30 km-zones moeten zo sober mogelijk worden ingericht.

Door de maatregelen ziet het kruispunt er heel anders uit. De Nieuwstad heeft van rechts ineens voorrang op de Breedstraat. 

Wie via de Breedstraat Weesp in komt rijden, ziet nergens op borden dat een 30 km-zone wordt betreden. Pas na het kruispunt staat een bord dat de maximumsnelheid 30 km/u is en rechts voorrang heeft. Wel staat er voor de kruising een klein, geel bordje dat de verkeerssituatie is gewijzigd. 


30 km/u bord pas na kruising Nieuwstad.

De situatie doet denken aan de herinrichting van de Herengracht in 2009. Toen werd daar nadat het werk klaar was toch weer een zebrapad aangelegd omdat de situatie te onduidelijk was

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant