Wietkwekerij aan de Kom
Wietkwekerij aan de Kom
Foto's

Wietplantage opgerold op Achterom

Algemeen

WEESP - De politie heeft donderdagmiddag een wietkwekerij ontmanteld aan de Achteromstraat. 265 planten werden ter plaatse vernietigd. Er is (nog) niemand aangehouden.  

Hoe de politie op het spoor is gekomen van de plantage, wilden de aanwezige agenten niet zeggen. Zij kwamen rond het middaguur aan bij het huis, samen met een opruimingsbedrijf. 


Eerst werd de situatie in kaart gebracht. De kwekerij werd aangetroffen op de eerste verdieping, de tweede verdieping en op zolder. De begane grond was sober ingericht als woonkamer.  

Na metingen, inventarisatie en foto's ging de ontmanteling van start. Als eerste kwamen de planten naar buiten, waar ze direct de versnipperaar in gingen. 


Omdat het het meest eenvoudige was om de apparatuur via de ramen buiten te krijgen, moest de opruimploeg flink de armen uit de mouwen steken. Om de kwekerij niet te laten opvallen, hadden de wietkwekers alle ramen afgedekt met een constructie van hout en zeil. Door de gordijnen die ervoor hingen viel dat niet op. 

Vervolgens werden alle lampen en aanverwante apparatuur in bakken gegooid. De spullen worden overgebracht naar Domeinen.    


De ontmanteling trok veel bekijks. De bootjesmensen en de mensen op het terras van grand café De Kaap volgden de verrichtingen op de voet. 

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Buurtkamer Aetsveld gaat zaterdag van slot Algemeen 23 sep, 09:29
Logo
Afbeelding
Onderzoek naar waterstromen Groene Vecht? Niks om je zorgen over te maken (vandaag althans) Algemeen 23 sep, 09:07
Logo
Afbeelding
'Dit is de droom' Sientje durft door Algemeen 22 sep, 16:00
Afbeelding
De Grote Clubactie 2022: deze clubs komen aan je deur Sport 22 sep, 15:45
Afbeelding
Oefenpot FC Groningen - ADO Den Haag bij FC Weesp Algemeen 22 sep, 12:28
Afbeelding
De boswachter vertelt Slangen in Gooise natuur Column GNR 22 sep, 11:50
Logo
Afbeelding
Alle 835 beschikbare plekken opgevuld Veel animo bij ouderen voor herhaalprik: ‘Dit is een heel trouwe doelgroep’ Coronavirus 22 sep, 10:00
Afbeelding
Technolab voor groep 7 en 8 Algemeen 22 sep, 08:47
Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief