Afbeelding

Weesp wil niet meer met Hilversum

Politiek

WEESP - Weesp reageert fel op het advies om meer met Hilversum te gaan samenwerken. De gemeenteraad heeft ingestemd met een officiële brief aan de provincie Noord-Holland vol met kritiek op het idee.

Het advies werd deze lente in opdracht van de provincie Noord-Holland gegeven. Weesp en Wijdemeren moeten volgens het rapport de recent aangegane samenwerking met Stichtse Vecht niet verder intensiveren en op termijn meer met Hilversum gaan doen. 

Weesp laat nu per brief aan de provincie weten de samenwerking met de Vechtgemeenten gewoon verder door te zetten. De gemeenteraad noemt tal van punten waarom zij vinden dat het onzin is om meer met Hilversum te gaan doen.

"De verkenners redeneren vanuit de regio en vanuit de gemeente Hilversum, maar u zult begrijpen dat wij naar het belang van Weesp kijken. Hiervoor hebben wij de keuze gemaakt om de andere kant op te kijken. Niet om ons af te keren van de Gooi en Vechtstreek, maar om de gemeente Weesp niet langer de rug toe te laten keren", zo besluit de brief. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant