Weer zege voor zaterdag FC Weesp

Met de eerste echte topper van het voetbaljaar voor de deur, zaterdag tegen medekoploper NVC, heeft FC Weesp afgelopen weekend gedaan wat het moest doen. De Weespers wonnen met 1-5 van Wasmeer. De Weespers waren veel beter dan de tegenstander. Toch duurde het lang voordat FC Weesp ook echt doelpunten kon gaan maken. Na de eerste helft stond het 0-2 en bleef het nog spannend. Na een tegentreffer van Wasmeer na rust stelde FC Weesp snel orde op zaken.

Eerste helft nekt voetbalsters

Een slechte eerste helft heeft de dames van FC Weesp zondag de kop gekost tegen Oosthuizen. Daardoor verloor de ploeg met 6-3. FC Weesp kreeg voor rust amper kansen en gaf veel weg. De tegenstander kreeg kans na kans en stond al snel met 5-0 voor. Na rust probeerde FC Weesp wat terug te doen en dat lukte de ploeg ook goed. De treffers waren echter onvoldoende om nog punten te pakken.

MHCW toont veerkracht

Met hard werken na rust heeft MHCW afgelopen weekend veel veerkacht getoond. De Weesper hockeyers konden na rust een achterstand goedmaken en wonnen met 3-2 van Alphen. MHCW kreeg snel een domper verwerken en stond vroeg op een achterstand, waardoor het even leek alsof Alphen leek af te stevenen op een zege. MHCW rechtte na rust de rug. Al snel konden de Weespers knap terugkomen en de stand na twee strafcorners op 2-2 zetten, waardoor de ploeg opeens weer alle kans had. MHCW was op dreef en kon na de 2-2 ook al snel de 3-2 maken. Alphen probeerde vervolgens weer terug te komen, maar sterk keeperswerk van MHCW-doelman Yoran van der Hoeve voorkwam dat MHCW alsnog punten verspeelde.

Hockeysters moeten wennen

Geen goed resultaat voor de hockeysters van MHCW: de Weespers verloren zondag met 4-1 van Xenios. De nederlaag voor de Weespers kwam vooral doordat de ploeg amper het spel kon maken. Op het pas opgeleverde waterveld van de tegenstander moest MHCW erg wennen. Dat kostte teveel kracht. Na de eerste helft stond het al 2-0, na rust kon MHCW geen ommekeer forceren.

Nederlaag voor Argus

De korfballers van Argus hebben afgelopen weekend geen punten kunnen pakken tegen ESDO. De Weespers verloren met 8-11. Argus kende vooral voor rust problemen en kon amper het spel spelen dat van te voren afgesproken was. Toch kon Argus wel een voorsprong pakken; na de eerste helft stond het 6-3. Na rust kon ESDO wel scoren en werd vlak voor de slotfase het gat met Argus geslagen, waardoor de Weespers verloren.