Afbeelding

Grote alcoholcontroles rond Weesp

Politie

WEESP - Grote alcoholcontroles in Weesp dit weekend. Duizenden automobilisten werden gecontroleerd. Er werden tientallen boetes uitgedeeld, twee rijbewijzen ingevorderd en een keer werd een agent beledigd.

De politie controleerde in de nacht van vrijdag op zaterdag aan de kant van Muiden op de Leeuwenveldseweg, de Weesperweg en bij de rotonde in Muiden. Drie beginnende bestuurders kregen een boete voor te veel drinken, zes ervaren bestuurders werden langs de kant gezet. Een 33-jarige Weesper en een 46-jarige Weesper mochten hun rijbewijs inleveren omdat ze veel te veel hadden gedronken.

In de nacht van zaterdag op zondag werd er gecontroleerd op de Van Houtenlaan, de N236 en weer de Weesperweg. Hier werden 11 mensen gepakt met te veel drank op. Een automobilist blies 555 Ug/l, en mocht net zijn rijbewijs houden maar kreeg ter plekke wel een boete van 757 euro. Een andere automobilist mocht naar huis met een boete voor het beledigen van een agent. Hij was het niet eens met de controle. Dat kostte hem 430 euro.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant