Afbeelding

Twijfel Wijdemeren is er langer

Politiek

WEESP - Achteraf gezien is het niet verwonderlijk dat het Wijdemerense college van B en W op termijn van de samenwerking met Weesp en Stichtse Vecht af wil. Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen stelde het CDA de samenwerking al ter discussie. Die partij werd de grootste.

Het CDA heeft met dit punt veel stemmen gekregen bij de gemeenteraadsverkiezingen. Bij de coalitieonderhandelingen was de samenwerking een speerpunt. Op andere terreinen, zoals toerisme, ziet het CDA Wijdemeren de samenwerking met Weesp en Stichtse Vecht wel zitten. Zo vertelde lijsttrekker Theo Reijn toen tegen het WeesperNieuws.

Sinds die raadsverkiezing waren er al signalen dat Wijdemeren het enthousiasme was verloren. 

Reijn sprak zich meermaals uit voor het aanhalen van de banden tussen Wijdemeren en Hilversum. En dus niet met Weesp. Opvallend detail: hij komt uit Hilversum en werkte zelf ruim zeven jaar voor de gemeente Hilversum. Theo Reijn is nu wethouder en locoburgemeester van Wijdemeren.

Fractievoorzitters
De fractievoorzitters van de Weesper gemeenteraad komen voor het einde van de maand op verzoek van burgemeester Bas Jan van Bochove bij elkaar om over de ontstane situatie te praten. Op 30 oktober is er een bijeenkomst met de provincie Noord-Holland.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant