FC Weesp pakt weer punten

Na anderhalve maand zonder zege heeft FC Weesp afgelopen weekend weer eens gewonnen. De Weespers waren met 1-2 te sterk voor het eveneens ondermaats presterende Hoofddorp. Het duurde voor rust lang voordat FC Weesp op gang kwam. De Weespers speelden goed, maar creëerden amper kansen. Aan de andere kant van het veld leek Hoofddorp het wat beter te doen. De debuterende FC Weesp-doelman Wim Tap werd meerdere keren getest, maar ook nog zonder succes voor de Hoofddorpers. Na rust was er meer spektakel. Hoofddorp kreeg al snel een strafschop en kwam daarmee op voorsprong. FC Weesp zette meteen daarna aan en kreeg meerdere kansen. Het goede werk werd beloond door een goal van topscorer Jesse van Huisstede. De goal gaf FC Weesp vertrouwen. Ramon Westland kon na een goede corner een tweede Weesper treffer maken, waarmee de overwinning zeker was.

Zaterdagelftal sterk

Met een zege heeft de zaterdag van FC Weesp afgelopen weekend goede zaken gedaan. De Weespers wonnen met 2-0 van het sterke OSM'75, waardoor zij nu derde staan. OSM'75 startte sterker dan FC Weesp, maar kreeg geen kansen. FC Weesp had een beter antwoord en kon voor rust de score openen door een frommelgoal van Armando Cuvalaj. Meteen na rust kon Sasja Fransen een voorzet van Patrick Pastor tegen de touwen koppen.

MHCW vecht naar punt

Hard knokken heeft de hockeyers van MHCW afgelopen weekend een punt opgeleverd tegen Kikkers. De Weespers bogen na rust een achterstand om en stapten met 3-3 van het veld. MHCW kreeg voor rust al veel kansen en zette, net als de tegenstander, veel druk. De tegenstander kon echter op voorsprong komen door twee strafcorners. Daarmee benutte de ploeg de kansen beter dan MHCW, dat voor rust droog bleef staan. Na een goede peptalk speelde MHCW na rust op een hoger tempo en een stuk feller. Al snel werd een goede kans benut door Jorrian Kaarsgaren. Met een volgende kans werd het 2-2 door een goal van Jordan van Heerde. MHCW werd met vlagen veel beter en kwam zelfs op voorsprong door een tweede goal van Kaarsgaren. Vlak voor het slot kon de tegenstander nog wat terugdoen, waardoor MHCW toch nog twee punten verloor.

Pak slaag voor hockeysters

Een forse nederlaag tegen het beter presterende Bennebroek afgelopen weekend voor de hockeysters van MHCW. De Weespers konden geen potten breken en verloren met 5-2. MHCW was het hele duel zoekende. Bennebroek begon fel en kon al snel een afgetekende voorsprong op het scorebord zetten. Halverwege de eerste helft stond het al 3-0. De tegenstander van de Weespers bleef voor rust maar doorgaan. Goede momenten van MHCW waren spaarzaam. Anne van Alphen scoorde nog voor MHCW, maar de 5-1 ruststand sprak boekdelen. Na rust werkte MHCW hard en werd het nog 5-2 door een doelpunt van Bibi Bogaert.

Laatste seconde nekt waterpoloërs

Een seconde te lang. Dat duurde het duel van de waterpoloërs van Triton afgelopen weekend tegen De Vuursche. Lang leek de ploeg een punt te pakken, maar op het allerlaatste moment kwam De Vuursche nog tot 9-10. De Weespers keken steeds tegen een achterstand aan, maar leken de achterstand steeds weer goed te maken. Toch ontbrak het net aan het laatste stapje om echt toe te slaan en punten te pakken. De laatste fase van het duel was heel spannend. De Weespers zetten toen het 9-9 stond alles op alles om een punt of meer te pakken. De Weespers waren aan de bal, maar door een fout kreeg de tegenstander toch nog een laatste kans. Deze werd ook benut. Een zure les voor de Weespers.