De uitgebrande BMW van de schutters in Muiderberg. Foto: Politie
De uitgebrande BMW van de schutters in Muiderberg. Foto: Politie

Explosie ging vooraf aan mislukte liquidatie

Algemeen

WEESP - Voordat de twee Weespers zaterdagochtend werden beschoten in Almere, blijken ze in hun Volkswagen Golf te zijn geraakt door een explosief. Zo heeft de politie dinsdagavond bekendgemaakt.

Langzaam wordt er steeds meer duidelijk over de mislukte liquidatie zaterdagochtend vroeg in Almere op twee 26-jarige Weespers. De politie linkt de zaak aan de Amsterdamse onderwereld. Allebei de Weespers overleefden de aanslag, een is ernstig gewond, maar is buiten levensgevaar.

Maandagavond heeft de politie extra informatie naar buiten gebracht over de zaak. De rechercheurs hopen zo dat mogelijke getuigen zich melden.


Auto blijkt te zijn beschadigd door explosief. Foto: Politie. 

Zodra de mannen stilstaan na de klap van het explosief, worden ze beschoten met een automatisch wapen vanuit een donkere BMW. De mannen uit de Golf rennen hun auto uit richting de bosjes en de bijrijder wordt verder beschoten. 

De daders van de aanslag vluchten weg in een BMW. Op de oprit naar de A6 bedreigen de inzittenden van de BMW met hun pistool nog een persoon. Daarna gaan de daders waarschijnlijk verder in een rode Volkswagen Transporter. De BMW is later brandend aangetroffen op de Aalscholver in Muiderberg. 

De rode Volkswagen Transporter, waarmee de daders verderrijden, was voorzien van het gestolen kenteken 54-BS-NR. Het busje is eerder in Muiderberg gezien. Vermoedelijk via de Tesselschadelaan en de Zeeweg rijden ze in de rode bus richting de A1 en verdwijnen.


Schade aan het wegdek in Almere door explosie. Foto: Politie

Getuigen worden opgeroepen zicht te melden via de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Tips anoniem doorgeven kan via Meld Misdaad Anoniem op het telefoonnummer 0800-7000. 

Lees ook
Niet een, maar twee Weespers doelwit liquidatiepoging
Parool: beschoten Weesper betrokken bij vete onderwereld
Weesper gewond bij schietpartij Almere

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant