Afbeelding

Zorgen om verbindingsweg A1

Algemeen

WEESP - Zorgen in politiek Weesp om een nieuwe weg die straks door de Bloemendalerpolder moet lopen en de verbinding gaat vormen tussen Weesp en de nieuwe snelweg A1. Die is namelijk in 2016 af, en de weg niet.

Tenminste, dat is de angst. En die leeft ook in de gemeente Muiden. De gemeenteraad nam daar twee weken geleden een voorstel aan om haast te maken met de aanleg van de weg.

De weg die door de Bloemendalerpolder komt te lopen, moet de nieuwe verbindingsweg worden tussen Weesp en de A1. De weg is een onderdeel van de nieuwbouwplannen in de polder en wordt betaald door de projectontwikkelaars die in de polder gaan bouwen.

Ook de Weesper VVD maakt zich zorgen en heeft het college van B en W gevraagd om bij de projectontwikkelaars aan te dringen op de aanleg van de weg. Het college laat in een reactie weten dat zij er het volste vertrouwen in hebben dat de weg op tijd af is. 

Bloemendalerpolder
In 2016 moet de bouw van de nieuwbouwwijk Bloemendalerpolder tussen Weesp en Muiden beginnen. In iets minder dan tien jaar moet daar een nieuwe wijk van 2750 huizen komen. De wijk wordt aan de noordkant begrensd door de nieuwe snelweg A1 die op dit moment wordt aangelegd. Delen van die snelweg worden volgens de laatste planning van Rijkswaterstaat in 2016 al in gebruik genomen. De Korte Muiderweg, nu de verbinding tussen Weesp en de A1, komt te vervallen. De nieuwe verbindingsweg komt aan de kant van het Amsterdam-Rijnkanaal door de woonwijk te lopen. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant