Herman Hermsen met zijn onderscheiding.
Herman Hermsen met zijn onderscheiding.

Herman Hermsen benoemd tot erelid FC Weesp

Algemeen

WEESP - Herman Hermsen is maandagavond benoemd tot erelid van voetbalvereniging FC Weesp. Dat gebeurde tijdens de Algemene Ledenvergadering in het clubhuis aan de Papelaan. 

Hermsen is al ruim veertig jaar actief binnen het Weesper voetbal, eerst bij The Victory en later bij fusievereniging FC Weesp. Hij bekleedde talloze uiteenlopende vrijwilligersfuncties: van kantinebeheerder en leider van het eerste tot archiefbewaker en gastheer. In 2007 is hij het bestuur van FC Weesp gaan versterken. 

"Ik had er stiekem een beetje op gehoopt, maar toen het echt gebeurde was ik toch wel even overdonderd", vertelt de Weesper. "Het was een mooi moment. Ik voelde me erg vereerd én gewaardeerd."   

Gewaardeerd wordt hij zeker, zo laat secretaris William Recker weten. "Herman heeft binnen het Weesper voetbal én binnen FC Weesp zo'n breed scala aan activiteiten ontplooid, dat is heel bijzonder. Daarom noemen we hem ook wel 'Hermanus van alles'. Herman is van alle markten thuis en doet alles ook nog eens met hart en ziel." 

De club eert Hermsen omdat hij heeft besloten de bestuurszaken te gaan afbouwen: "Ik blijf actief binnen de club, maar van de verantwoordelijkheid wil ik na al die jaren wel eens af."

Secretaris Recker vindt het jammer dat Hermsen het bestuur verlaat, maar is blij dat de club op ander gebied nog steeds op hem kan rekenen: "Herman gaat onder meer de ledenadministratie doen. Dat is bij zo'n grote club een behoorlijk pittige klus."   

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant