Festiviteiten rond 14.00 uur van start
Festiviteiten rond 14.00 uur van start

Programma intocht Sinterklaas

Algemeen

WEESP - Sinterklaas komt vanmiddag weer aan in Weesp. Kinderboeken staan dit jaar centraal tijdens de intocht. 

Dit jaar komen ook allerlei bekende kinderboekfiguren de intocht in Weesp meevieren. "Het thema van de intocht is dit jaar het kinderboek", vertelt Nathalie Scheffer van Stichting Sinterklaas Intocht Weesp. Als eigenaresse van kinderboekenwinkel De Kleine Prins kan zij met zo'n thema prima uit de voeten.

"We hebben zaterdag vier ontzettend leuke praalwagens in de optocht: met Woezel & Pip, Otje, Dolfje Weerwolfje en Nijntje. Daarnaast lopen Dolfje en Dikkie Dik mee tussen de Pieten en gaan ze met kinderen op de foto."

De kinderen komen straks oren en ogen tekort. Want de echte sterren zijn natuurlijk Sinterklaas en zijn tientallen Pieten. En er zijn dit keer nog meer Pieten dan normaal. "Dit jaar komt ook de beroemde Pepernotenband naar Weesp. Samen met de salsaband en de slagwerkers maken zij er één groot muzikaal feest van", verklapt Scheffer.

Programma
De festiviteiten in de Kom gaan om 14.00 uur van start. Sinterklaas wordt welkom geheten door burgemeester Van Bochove.

Aansluitend is er een rondgang. Route: Achterom, Slijkstraatbrug, Zwaantjesbrug, Herengracht, Hoogstraat, Slijkstraat, Nieuwstraat en Groote Plein. De rondgang eindigt op het stadhuis met een balkonscène.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant