Weesper porselein te zien in museum
Weesper porselein te zien in museum

Twee op de drie Weespers bezoekt Gemeentemuseum

Cultureel

WEESP - Het Weesper Gemeentemuseum is bij twee op de drie Weespers bekend. De porseleincollectie wordt het meest interessant gevonden, op de voet gevolgd door de Van Houtencollectie. Dat blijkt uit de Stadspeiling van het WeesperNieuws.

Het Gemeentemuseum, ook wel het Weesper museum genoemd, is gevestigd op de bovenste etage van het stadhuis. Van de respondenten heeft 65% het Gemeentemuseum wel eens bezocht.

Het Hollands Porselein, waaronder het Weesper porselein uit de 18e eeuw, vormt de hoofdcollectie van het museum. Voor 19% van de bezoekers gaat daar de meeste belangstelling naar uit. De andere permanente tentoonstelling is voor 16% favoriet: reclamemateriaal en andere rekwisieten van het voormalige Van Houten Cacao. Tijdelijke tentoonstellingen zijn voor 14% van de bezoekers reden om alle trappen van het stadhuis op te klimmen.

De grootste groep bezoekers, 40%, komt echter voor alles wat er te zien is, waaronder ook de schilderijen van Sybilla en de gevonden oudheden, waarmee het in 1911 ooit voor het museum begon.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant