De BoekenArk in betere tijden
De BoekenArk in betere tijden

92-jarige Van Reijen op de bres voor BoekenArk

Algemeen

WEESP - De 92-jarige grondlegger Frans van Reijen kan het maar moeilijk verkroppen dat de BoekenArk dichtgaat. Hij springt op de bres voor de boekhandel.

Zijn kinderen hadden het nieuws dat Fons Plukker de stekker uit de BoekenArk moet trekken aanvankelijk niet aan hun vader verteld, maar hij kwam er toch achter. Van Reijens verdriet is enorm. De Ark was zijn levenswerk, dat op het hoogtepunt bestond uit vijf boekhandels en drie kantoorvakhandels. Er zijn er al veel verdwenen. De BoekenArk in Weesp is de bakermat en gaat nu ook dicht. Dat brengt extra emotie mee voor Van Reijen, die nog steeds eigenaar van het pand is.

Van Reijens dochter Marie José vertelt dat haar vader dementerend is en moeite heeft met de dagelijkse bezigheden. Maar het verleden is bij hem nog kraakhelder. De kinderen van Van Reijen namen zo'n vijf jaar geleden het beheer van de zaken over. Natuurlijk was het bij de familie wel bekend dat de BoekenArk in problemen verkeerde, maar achteraf gezien had de familie graag willen helpen. Ook nu nog wordt er door de kinderen koortsachtig nagedacht over de toekomst. De boekhandel behouden voor Weesp, dat zouden ze graag zien.

En niet alleen Van Reijen is bezorgd.

Lees verder in de digitale editie

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant