Een deelnemend kunstwerk: 'Kindje in olieverf' van Annita Sikking.
Een deelnemend kunstwerk: 'Kindje in olieverf' van Annita Sikking.

Tussen Kunst en Kerst: stem en win een kunstwerk

Algemeen

WEESP - De ondernemers in het centrum starten volgende week met een gezamenlijke actie die voor reuring in de binnenstad moet zorgen. In zo'n vijftig winkels en restaurants komt straks een kunstwerk te hangen of te staan waarop men kan stemmen. Uit alle inzendingen wordt een winnaar getrokken. Die krijgt het kunstwerk van zijn keuze van de winkeliers cadeau.

"Deze actie, Tussen Kunst en Kerst genaamd, is voor iedereen leuk", vertelt initiatiefnemer Martin Boer van restaurant De Gelagkamer in de Slijkstraat. "De wedstrijd biedt een open podium aan lokale kunstenaars, de ondernemers krijgen meer aanloop en het publiek wordt uitgedaagd eens bij andere winkels binnen te stappen en daar kunnen ze óók nog eens iets moois mee winnen."

Stemmen gaat via bonnen in het WeesperNieuws of via een virtuele etalage op deze website. Het winkelpubliek heeft een kleine maand de tijd om een keuze te maken. De kunstwerken zijn van zaterdag 29 november tot en met zondag 21 december in de winkels te zien. Boer: "Via een loting wordt een winnaar getrokken. Vervolgens kopen wij het kunstwerk van de maker en zorgen we ervoor dat het nog voor de feestdagen bij de winnaar thuis staat."

Boer is bezig de kunstwerken te inventariseren. "Ik heb nog niet van alles een foto binnen, maar ik kan al verklappen dat het aanbod heel veelzijdig is: van glas en keramiek tot foto's en schilderijen. De ondernemers krijgen zonder overleg een kunstwerk toegewezen. Dat levert vast verrassende combinaties op, maar dat maakt het juist extra euk."

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant