Afbeelding

Drie aanhoudingen en meer na jaar controleren op Noord

Algemeen

WEESP - Drie aanhoudingen, een illegale werknemer en ruim 127.000 euro aan openstaande boete's en ontdekte fraude. Het Interventieteam Midden Nederland heeft zijn controle op fraude op het bedrijventerrein Noord in de gemeente Weesp afgerond. 

Ruim een jaar geleden begonnen de controles op belasting-, premie- en uitkeringsfraude, illegale arbeid en verblijf, onderbetaling, uitbuiting, woongerelateerde fraude en daarmee samenhangende misstanden. Er zijn 9 controledagen geweest, waarbij 39 bedrijven zijn bezocht. 197 personen werd gecontroleerd. Naast de controles bij ondernemingen zijn in 9 woningen of bewoonde bedrijfspanden 19 personen gecontroleerd. De bewoners gaven toestemming de woonruimten te betreden. Er is 1 verkeerscontrole gehouden.

In een aantal gevallen was hierbij sprake van een brandonveilige situatie. Dit is direct aangepakt. De illegale werknemer die werd betrapt is het land uitgezet. 

Het interventieteam is een samenwerkingsverband van de gemeente, Belastingdienst, het UWV, de Sociale Verzekeringsbank (SVB), de politie en de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant