Afbeelding

FC Weesp sterk voor de dag

Sport

WEESP - Voetballend was het af en toe behelpen op een slecht veld, maar FC Weesp heeft afgelopen weekend zonder al te veel problemen gewonnen van De Meteoor. De Weespers waren met 0-4 te sterk voor de Amsterdammers en houden door de zege koers achter de koplopers van de poule.

FC Weesp leek even op gang te moeten komen. De Weesper tweedeklasser startte met het maken van fouten en verspeelde meerdere keren de bal. Eenmaal op gang gekomen werd het spel wat beter en bleek al snel dat FC Weesp een stuk sterker was dan De Meteoor. Voor rust stond er al een 0-2 voorsprong op het scorebord door twee doelpunten van topscorer Jesse van Huisstede. Na rust had FC Weesp geen grote problemen met De Meteoor. Als de Amsterdammers al voor wat gevaar zorgden, waren er geen echte kansen op een doelpunt. Aanvallend stelde het spel van De Meteoor niet veel voor. Het meeste gevaar kwam met dode spelmomenten. FC Weesp kon de zege zonder problemen zeker stellen. Voor de Weespers scoorde Van Huisstede nog twee goals, waarmee het doelpuntentotaal van de topscorer van de tweede klasse op 18 doelpunten kwam te staan.

Zaterdagelftal houdt koers
De zaterdag van FC Weesp heeft de zwakkere fase zo goed als achter de rug. Met een reeks zeges doen de Weespers weer goed mee met de koplopers. Afgelopen weekend won de ploeg met 6-0 van VIOD, waardoor de achterstand op de koplopers slechts twee punten bleef. FC Weesp was voor rust al een paar maatjes te groot voor de tegenstander. De tegenstander werd overrompeld en FC Weesp scoorde zonder problemen. Na de eerste helft stond het al 5-0 na twee treffers van Lesley Las van Bennekom, twee van topscorer Sasja Fransen en een benutte strafschop van Jordy Neeft. Na de rust bleef FC Weesp de betere ploeg, maar werd er 'slechts' één keer gescoord. De goal kwam op naam van Sasja Fransen.

Voetbalsters komen net tekort
Goede kansen, maar toch net geen zege voor de voetbalsters van FC Weesp afgelopen weekend. De Weespers speelden sterk tegen gedeeld koploper Oosthuizen, maar verloren toch met 3-4. Het was goed te merken dat FC Weesp erop gebrand was om de punten te pakken tegen de beter presterende tegenstander. De Weespers kwamen tot twee keer toe op voorsprong. Eerst kon Naomi Hoffmeister scoren voor de Weespers, vervolgens maakte Tess Brunekreef een goal. De tegenstander kon de schade echter steeds repareren. Na rust had FC Weesp door dat er wat te halen was. Met een tandje extra zorgden de Weespers voor gevaar aan de kant van de tegenstander. FC Weesp kwam wederom op voorsprong. Goed jagen van Cecile Meijer zorgde ervoor dat de keepster van de tegenstander de bal verkeerd verwerkte en tegen een teamgenoot aanschoot, waarna de bal weer achter de keepster verdween. FC Weesp bleef knokken, maar de tegenstander kwam toch terug. De slotfase nekte FC Weesp, doordat de tegenstander op het laatste moment toch de 3-4 kon maken.