Sieradenverkoop bij de Amstelstroom ten behoeve van de voedselbank.
Sieradenverkoop bij de Amstelstroom ten behoeve van de voedselbank.

Weekje extra voor Weespers voor Weespers

Algemeen

WEESP - De Amstelstroom verlengt de inzamelingsactie 'Weespers voor Weespers' met een week. Dit is besloten op verzoek van mensen die nog mee willen doen.  

Er zijn al flink wat goederen ingeleverd bij het café op de Nieuwstad. Ook de verkoopacties van afgelopen weekend hebben een mooi resultaat opgeleverd. Toch is er nog meer nodig om alle 55 Weesper cliënten van de Voedselbank kerstpakketten met cadeaubonnen te schenken.  

Het inbrengen van goederen kan dagelijks vanaf 15.00 uur in het café. Lang houdbare producten zoals rijst, macaroni en dergelijke zijn altijd goed, maar juist vanwege de feestdagen zou de Voedselbank het leuk vinden ook eens wat luxere producten aan de cliënten te kunnen verstrekken. Denk hierbij aan wasmiddel, verzorgingsproducten, koffie, chocolade etcetera. 

Ook wordt er geld ingezameld. Supermarkt Spar en Slagerij Van Donk doe hier dan wat bovenop en geven cadeaubonnen uit waarmee de cliënten naar eigen keus zelf verse producten kunnen kopen. Juist het zelf kunnen kiezen is voor de doelgroep heel belangrijk. 

De Voedselbank en haar cliënten zijn blij met de actie van het café. Aanstaande woensdag verschijnt er in het WeesperNieuws een interview met een cliënte. Zij vertelt haar verhaal om het goede werk van De Voedselbank en de Amstelstroom onder de aandacht te brengen: "Deze mensen hebben het hart op de juiste plek. Door hun hulp voelen wij ons weer mens." 

Weespers voor Weespers loopt nog door tot en met zondag 21 december. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant