Een lichtje als herinnering aan een dierbare overledene
Een lichtje als herinnering aan een dierbare overledene

Lichtjesavond voldoet aan een behoefte

Algemeen

WEESP - Vuurkorven, fakkels, talloze lichtjes en muziek. Ruim vierhonderd mensen verzamelden zich woensdagavond op begraafplaats Carspelhof om hun overledenen met een lichtje te gedenken. Organisator Charles Benschop van Myosotis is overweldigd door de grote belangstelling voor hun initiatief.

"We wilden wat doen, ook in het kader van Wereldlichtjesdag, maar we wisten niet wat we konden verwachten", vertelt een geraakte Benschop na afloop van de lichtjesprocessie over de begraafplaats. "Iedereen herdenkt zijn overledenen op zijn eigen manier: in de kerk, thuis of met vrienden. Zou deze lichtjesavond hier nog wat aan toevoegen? Blijkbaar wel. Vooral het samen delen van verdriet en weten dat er meer mensen zijn die met verlies verder moeten, biedt troost op zo'n avond als deze."

In de aula van het uitvaartcentrum ontvingen belangstellenden een kaars. Na zang van de jonge zangeres Meau Hewitt en een kort woord van Benschop trokken de belangstellenden in een lange stoet achter een doedelzakspeler over de begraafplaats. Mensen kozen zelf een plekje voor hun kaars. Na afloop was er binnen en buiten nog gelegenheid om na te praten.

Voor iedereen is er een kaarsje
In een lange stoet over begraafplaats Carspelhof
Zangeres Meau Hewitt
Elk kaarsje vindt een plekje.
Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant