Afbeelding

De Weesper van het Jaar

Algemeen

WEESP - In Weesp zorgen vele mensen voor mooie, goede, ontroerende, aansprekende, belangwekkende en spraakmakende activiteiten. Het WeesperNieuws vindt het de hoogste tijd een van hen uit te roepen tot 'Weesper van het Jaar'.

Sporters, politici en allerlei andere personen van het jaar, de bokalen vliegen je rond deze tijd van het jaar om de oren. Zou zo'n verkiezing ook in Weesp passen? En hoe pak je dat aan? Wie bepaalt dat je Weesper van het Jaar bent? Wat moet je daar voor doen? Is het niet een tikje overdreven om een Weesper zo op een schild te hijsen?

Stralen
Al die vragen hielden ons bezig, maar weerhielden ons er niet van dit positieve initiatief door te zetten. In Weesp zijn veel mensen die er met hun inzet voor zorgen dat onze stad er mooier op wordt. Aan het einde van het jaar willen wij een van deze mensen - via onze voorpagina - laten stralen.

Onze redactie heeft alle kranten van het afgelopen jaar nog eens goed nagelezen en heeft een lijst van genomineerden opgesteld. Daarbij golden enkele criteria, waarvan de belangrijkste zijn dat de persoon (of organisatie) iets uitzonderlijks heeft gedaan en daarmee anderen inspireert en bijdraagt aan een postieve uitstraling van Weesp.

Jury
Om een breedgedragen keuze te kunnen maken, stelden we een gemêleerde jury samen, bestaande uit notaris Niels van de Griend, VVW-voorzitter André Wierper, onderneemster Karin Wesselman en onze hoofdredacteur André Verheul. Zij bepalen de toekenning van de award (want die is er ook).

Volgende week maken we bekend wie de allereerste 'Weesper van het Jaar' is.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant