Henno Hennipman voor zijn winkel
Henno Hennipman voor zijn winkel

Hennipman sluit, een familiebedrijf verdwijnt

Algemeen

WEESP – DecoHome Hennipman gaat dicht. Henno Hennipman stopt ermee. Met de sluiting van de verf- en behangspeciaalzaak komt er een einde aan 57 jaar Hennipman in Weesp. Zaterdag begint de opheffingsuitverkoop die duurt tot 1 maart, de officiële stopdatum. Stoute Schoenen neemt per 1 april het pand over.

De geschiedenis van het familiebedrijf gaat terug tot meer dan 100 jaar geleden toen opa Cornelis Hennipman startte met een schildersbedrijf in Nigtevecht. Later zijn er ook in Nederhorst den Berg en Muiderberg filialen van Hennipman geweest, allemaal gerund door leden van de familie. Henno Hennipmans vader Gerrit startte in december 1957 met Hennipman Weesp. Henno stapte tien jaar later als 16-jarige in het Weesper bedrijf van zijn vader. Hennipman:

"En nu is het aan mij om de laatste Hennipmanwinkel van de familie te sluiten en verdwijnt onze naam uit deze regio. Vanaf mijn 60ste wist ik dat ik wilde gaan stoppen, maar nu het zover is vervult het me wel met enige weemoed", zo vertelt Hennipman in het WeesperNieuws van deze week.

Lees verder in de digitale editie

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant