Afbeelding

2015 wordt het jaar van...

Algemeen

WEESP - 1 januari. De dag van goede voornemens en natuurlijk om vooruit te kijken naar het nieuwe jaar. Wat brengt 2015 voor Weesp? Het WeesperNieuws neemt u mee langs een aantal onderwerpen die spelen.

Bouwen
Weesp gaat in 2015 verder met bouwen. De eerste paal voor de nieuwe wijk Leeuwenveld 3 moet de grond in gaan. Aan de Papelaan wordt duidelijkheid verwacht over de grond waar de wijk Papeveld moest komen. Even verderop: aan de Nijhoffstraat zijn plannen voor een nieuwe moskee.

Winkelen
Wat gaat er gebeuren met het lege pand van de BoekenArk en de Scapino? Hennipman gaat dicht, Stoute Schoenen gaat daar verbouwen. Aan de Achtergracht komt het nieuwe winkelcentrum. Het nieuwe bestuur van de WDO gaat aan de slag.  

Politiek
Wie wordt de opvolger van de opgestapte wethouder Jos van Veen? De nieuwe coalitie van WSP, PvdA en GroenLinks moet het in 2015 waar gaan maken. Er zijn in ieder geval ideeën genoeg. Er wordt komende jaar duidelijkheid verwacht over de langslepende crematoriumdiscussie, het opknappen van de schansen en de eisen die worden gesteld aan de bouwplannen voor de Laurentiuskerk

Verder
1 januari is verder een belangrijke datum voor iedereen die gebruik maakt van de zorg. De gemeenten nemen veel taken over van het Rijk. Verder in 2015: de sluiting van het politiebureau, de oprichting van de Buurtpanels, de komst van een drijvend VVV-kantoor, een nieuwe kinderkermis in het centrum en de beslissing of de Bloemendalerpolder in Weesp komt te liggen
 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant